SOStag het verhaal

SOStag is bedacht door Max Versteegh, een grafisch vormgever wie de laatste 10 jaar werkzaam is geweest bij Isala. Vanuit de omgeving in het ziekenhuis is het idee ontstaan om een product te ontwerpen wat internationaal te begrijpen is en herkenbaar is voor ambulancepersoneel als ook andere hulpverleners. Een digitale opvolger voor het SOS medaillon met het bekende papiertje. Nu is er een breed aanbod in de SOS armband en de SOS hanger.

Wat is een SOStag?

Een SOStag is een subtiel sieraad welke bij je eigen smaak past. Op dit sieraad is een unieke QR-code gegraveerd, welke linkt naar een eigen account op SOStag.nl. Op dit account staan die gegevens welke jij wilt delen en die belangrijk zijn in geval van nood. Denk hierbij aan medische gegevens maar ook persoonlijke gegevens. Deze gegevens kun je zelf online beheren en onbeperkt aanpassen wanneer dit nodig is. Een SOS armband of SOS hanger bij je hebben is ideaal voor mensen met een medische aandoening, mensen wie verward kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook voor kinderen welke weg kunnen lopen. Het helpt mensen langer zelfstandig te blijven. Het is zelfs mogelijk om via deze pagina documenten toe te voegen zoals een medicijnoverzicht of wilsbeschikkingen.

SOStag producten

Het sieraad van SOStag is speciaal gemaakt om altijd gedragen te kunnen worden, en er is een ruime keuze uit producten. Denk aan SOS armbanden, SOS hangers, SOS dogtags en SOS clips. Van subtiel en elegant tot stoer, voor ieder wat wils. Het assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe producten. De producten zijn ook te dragen door mensen met allergieën, zijn sterk en duurzaam. Het scannen van de QR code kan gebeuren met elke telefoon met een QR-scanner, ook in het donker met hulp van de de lantaarn functie van een telefoon kan de QR-code gescand worden! Er zijn zelfs aparte categorieën voor sportproducten, producten voor kinderen en SOstags gericht op een Niet-Reanimeren wens.

Hoe werkt het?

Het begint met de aanschaf van een SOS account die je voorziet van alle informatie die jij belangrijk vindt. Daarna de keuze van een SOS sieraad die je na ontvangst per post eenmalig aan je account koppelt. Als dat gedaan is heb je de zekerheid dat als het nodig is alle belangrijke informatie meteen beschikbaar is voor de hulpverlener. Stel nu, er overkomt je wat. Je raakt betrokken bij een ongeluk of je raakt onwel. De hulpverlener scant de QR-code met een telefoon of tablet en krijgt meteen alle informatie meteen in beeld. Nu is het direct duidelijk wie je bent, wat je medische achtergrond is en waar rekening mee gehouden moet worden. Daarnaast kan er via het account een bericht gestuurd worden naar een partner, familielid of organisatie, tot 3 personen kunnen toegevoegd worden. Het scannen van de QR code kan onbeperkt. Zo is een SOS armband ook een ID armband en een ICE armband.

Voor wie is SOStag bedoeld?

Een SOStag kan door iedereen gebruikt worden, en het is voor velen geschikt. Mensen met een uitgebreide of belangrijke medische achtergrond zijn het meeste gebaad bij de producten van SOStag. Denk bijvoorbeeld aan diabetici, verwarde mensen, mensen met allergieën of anders "kwetsbaar". Maar ook voor avontuurlijke mensen zonder medische noodzaak geeft het de thuisblijvers een stukje geruststelling. Ook jonge kinderen kunnen de producten goed dragen, zodat bij vermissing de kinderen snel weer met de ouders herenigd kunnen worden.

Ben je benieuwd geworden naar de producten van SOStag, of wil je meer informatie? Stuur ons een mail naar max@sostag.nl of bel 06-40218879

Posted in laatste nieuws on okt 28, 2018